Øjenlågoperation, ovre og nedre øjenlåg

Forståelse af Blepharoplasty

Hvert år vælger hundretusinder af mænd og kvinder blepharoplasty for at forbedre udseendet. Hængende øjenlåg kan få dig til at se ældre ud og kan også forringe synet. Blepharoplasty korrigerer disse problemer og fjerner også poser under øjnene, der får dig til at se slidt og træt ud. Denne procedure kan ikke ændre mørke cirkler, fine linjer og rynker rundt om øjnene, og den kan heller ikke ændre hængende øjenbryn. Selvom blepharoplasty ofte udføres som en enkelt procedure, kan din kirurg også anbefale en pandeløft, ansigtsløft eller hudoverfladebehandling for at opnå de bedste resultater.

Forståelse af operationen

Ved operation på øvre øjenlåg  markerer kirurgen først de individuelle linjer og folder på lågene for at holde arrene så usynlige som muligt langs disse naturlige folder. Snittet laves, og overskydende fedt fjernes eller genplaceres, og derefter fjernes den løse muskel og hud. Fine suturer bruges til at lukke indsnit, hvilket minimerer synet af ethvert ar.

Ved operation på nedre øjenlåg foretager kirurgen snittet på et ikke-synligt sted langs vippelinjen og smiler krølninger i det nedre låg. Overskydende fedt, muskler og hud trimmes derefter væk, før snittet lukkes med fine suturer. Øjenlågpuffiness forårsaget primært af overskydende fedt kan korrigeres ved en transkonjunktiv blepharoplasty. Snit i dette tilfælde laves inde i det nedre øjenlåg, og overskydende fedtstof fjernes. Når suturer bruges til at lukke denne form for snit, er de usynlige for øjet. De er også ofte selvopløselige og efterlader intet synligt ar. Under normale forhold kan blepharoplasty tage fra en til to timer

Hvad man kan forvente efter operationen

Umiddelbart efter operationen er afsluttet kan din kirurg anvende små sterile bandager. Dette gøres ikke ved transconjunctival blepharoplasty. Det er ikke afgørende, at øjnene er dækket. Dog kan der anvendes en salve til at forhindre tørhed i øjenområdet. En vis grad af hævelse og blå mærker er normal. Kolde komprimerer såvel som hovedhøjde, når de ligger, vil forbedre heling og lindre ubehag. Din kirurg ordinerer medicin for ubehag.

 

I en og en halv uge efter blepharoplasty vil du rense øjenområdet (øjnene kan føles klæbrige, tørre og kløende). Øjedråber kan anbefales. Din kirurg viser også aktiviteter og miljøer, der skal undgås i ugerne umiddelbart efter operationen. Faste sting fjernes inden tre til fem dage efter operationen. Selvabsorberende sømme opløses alene.

Risikoen fved blepharoplasty er temmelig minimal, men inkluderer dårlig heling, vedvarende fedt eller løs hud og muskler, tørre øjne og meget sjældent visuelle ændringer eller tab.